Finansleksikonet bruker cookies for å forbedre nettstedet. Finn ut mer her! 
                   

Nettverksplanlegging
 

 

Nettverksplanlegging er en metode hvor prosjektet beskrives som et nettverk av aktiviteter og deres gjensidige avhengighet.

Nettverksplanlegging
Klikk på bildet for å laste ned pdf versjonen.

 

Nærmere forklart.

La oss tenke en situasjon hvor en har solgt en luksusreise for to personer. Dette er en reise som skal gå både med fly, buss og båt. Reisen kan være et cruise i Karibien, hvor kundene kommer fra Nord-Norge.

Nettverksplnalegging går ut på å skaffe seg hjelpere langs ruten som kan sikre at hele reise går som planlagt uten forstyrrelser. Kundene har betalt 100 000 kroner for selve reisen, og forlanger god service fra den dagen de går ut av sin egen dør til de returnerer etter 20 dager.

Man kan aldri være sikker på at reisen vil skje uten forsinkelser, så derfor er det viktig å skaffe seg et nettverk av hjelpere. Mennesker som kan bistå på forskjellige deler av reisen, for slik å kunne ordne opp i situasjoner en ikke kan ha oversikt over da reisen blir bestilt.

Nettverksplanlegging i prosjekter vil foregå på samme måte. Hvorfor skal en sitte å finne opp måter å gjøre ting på dersom andre allerede har funnet en løsning som fungerer.