Finansleksikonet bruker cookies for å forbedre nettstedet. Finn ut mer her! 
                   

Referansegruppe
 

 

En samling av individuelle ressurspersonersom har sagt seg villig til å bistå prosjektet med råd. Referansegruppen har ingen formell myndighet i prosjektorganisasjonen.

Nærmere forklart.

Når man jobber med prosjekter er det viktig å være klar over forskjellen mellom en styringsgruppe og en referansegruppe. En styringsgruppe skal utøve prosjekteierskap og skal dermed være beslutningsorientert.

En styringsgruppe vedtar et prosjektmandat som prosjekteier har fastsatt og følger opp at prosjektet styres i henhold til dette. Styringsgruppen vil også ha ansvar for å sørge for at prosjektet blir prioritert i organisasjonen og det er viktig at medlemmene har de fullmakter som er nødvendig for å kunne gjennomføre prosjektet.

En referansegruppe er koordineringsorientert og har ikke noe ansvar for prosjektets suksess eller måloppnåelse, men gir verdifull støtte og veiledning for utførelse av prosjekteierskapet ved å bidra til å definere tilnærminger foretrukket av interessegrupper.

Medlemmene i en referansegruppe har verdifull ekspertise for prosjektet og gruppen kan ha jevnlige møter eller komme sammen ved behov. En referansegruppe er rådgivende, men har ingen direkte makt i prosjektet. Det er ikke sikkert prosjektet trenger en referansegruppe så det kan være at du ikke trenger å opprette en. Dette vil være avhengig av størrelsen og kompleksiteten på prosjektet.

Kilde: prosjektbloggen.no