Finansleksikonet bruker cookies for å forbedre nettstedet. Finn ut mer her! 
                   

Sensitivanalyse
 

 

Hva er mulighetene til å gjennomføre prosjektet raskere enn opprinnelig planlagt ?

Sensitivanalyse
Klikk på bildet for å laste ned pdf versjon.

 

Nærmere forklart.

Sensitivanalyse gjøres for å avdekke de områder som kan sinke prosjektet, skape unødig angst hos prosjekttemaet eller frustrasjon hos både prosjektdeltakere og prosjekteier.

Avviksledelse er ett av prinsippene i PRINCE2 og brukes i prosjekter for å delegere ansvar og definere nivåer for når saker skal eskaleres på en effektiv måte. I praksis vil det si at hvert av ledelsesnivåene i et prosjekt (styringsgruppe, prosjektleder og teamleder) får sine toleransegrenser fra nivået over, som de må forholde seg til og jobbe innenfor.

I avviksledelse delegeres ansvar slik at neste ledelsesnivå først blir involvert når det ser ut som man vil gå utover avtalte toleransegrenser. Målet er en effektiv bruk av ledelsens tid ved å redusere behovet for eskalering. I tillegg sikrer man at hvert ledelsesnivå har fokus på det som er viktig for deres ledelsesnivå i prosjektet og ikke blir tvunget – eller fristet - til å gå ned i detaljer.

Toleransegrensene tillater avvik i både positiv og negativ retning innenfor planens mål før et avvik må eskaleres til neste ledelsesnivå.

Kilde: prosjektbloggen.no